Skip to main content

Sporto klubo "BKI" kreipimasis i LBKIF Vykdomąjį Komitetą ir Konferenciją

Sporto klubas "Baidarių ir kanojų irklavimas"

Kodas 181689967, buveinės adresas: Trakų r. sav. Trakų m. Karaimų g. 73

 

LIETUVOS BAIDARIŲ IR KANOJŲ IRKLAVIMO FEDERACIJOS

VYKDOMAJAM KOMITETUI

GENERALINIAM SEKRETORIUI

 

EL.PAŠTU: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. ir faksu 8-5-213 53 45

 

2011-10-21

Trakai

 

            Sporto klubas „Baidarių ir kanojų irklavimas“, išnagrinėjęs iš LBKIF generalinio sekretoriaus p. V. Galdiko 2011-10-18 gautą kvietimą į Federacijos neeilinę ataskaitinę-rinkiminę  konferenciją, teikia Federacijos Vykdomajam komitetui, Generaliniam sekretoriui ir konferencijai šias pastabas ir pasiūlymus:

1. Pagal Federacijos įstatų 1.3. punktą Federacija savo veikloje vadovaujasi LR įstatymais, įstatais ir kitais teisiniai aktais, tad rengiant konferenciją visų pirmą turime laikytis įstatų nuostatų reglamentuojančių konferencijos rengimą, tiek kiek tos nuostatos neprieštarauja įstatymams. Įstatų 5.2 .p. numato, kad ataskaitinės-rinkiminės konferencijos rengiamos kas ketveri metai po vasaros olimpinių žaidynių, o neeilinės konferencijos rengiamos ne mažiau kaip trečdalio narių, Prezidento ar Revizijos komisijos reikalavimų. Tad lieka neaišku ar likus nepilniems metams iki vasaros olimpinių žaidynių gali būti rengiama neeilinė ataskaitinė-rinkiminė konferencija? Ar tiesiog rengiama neeilinė konferencija, kurios metu bus renkami tik Prezidentas ir komiteto pirmininkas?

2. Nors pagal Įstatų 5.7. p. LBKIF Vykdomasis komitetas nustato konferencijos surengimo datą, vietą ir sudaro darbotvarkę, tačiau iš gauto kvietimo nematyti, kad Vykdomasis komitetas svarstė minėtus klausimus ir kas inicijavo Konferenciją.

3.  Jeigu Federacijos Prezidentas pateikė Vykdomajam komitetui ir/ar Generaliniam sekretoriui atsistatydinimo pareiškimą (arba prašo būti „perrinktas“), tai gali būti rengiama ir šaukiama neeilinė konferencija, kurioje turi būti išspręstas Prezidento atsistatydinimo („perrinkimo“) klausimas ir sprendžiamas klausimas kas eis Prezidento pareigas iki šiuo metu išrinktojo Prezidento kadencijos pabaigos (t.y. iki Londono olimpiados pabaigos). Pagal įstatų 5.10. p. nesant LBKIF prezidento arba negalint jam eiti savo pareigų, jį pavaduoja viceprezidentas. Įstatai nedraudžia atsistatydinus Prezidentui konferencijoje spręsti klausimą dėl naujo Prezidento likusiai kadencijai rinkimo, bet turėtų būti laikomasi teisės aktų reikalavimų tokiems rinkimams, t.y. kiekvienas Federacijos narys turi teisę pasiūlyti savo kandidatą, kandidatams prieš balsavimą turi būti suteiktas laikas savo programai pristatyti, Federacijos nariai turi turėti galimybę užduoti klausimus kandidatams ir slapto balsavimo metu paaiškėtų, kuris kandidatas surinko daugiau narių balsų ir tapo Prezidentu.

4. Įstatai iš esmės nereglamentuoja konferencijos sušaukimo tvarkos ir nenustato prieš kiek laiko ir kaip turi būti pranešta nariams apie rengiamą (šaukiamą) konferenciją, nors įstatymai nustato, kad konferencija šaukiama įstatų nustatyta tvarka. Šiuo atveju konferencijos pranešimas apie kviečiamą konferenciją prieš 7 dienas, mūsų klubo nuomone, yra skubotas, nes konferencija  rengiama prieš olimpinius metus, darbotvarkėje numatyti labai svarbūs b/k irklavimui klausimai, tad šis skubotumas gali sąlygoti, kad nebus tinkamai pasiruošta konferencijai, o kai kurie nariai negalės užtikrinti savo atstovų dalyvavimo joje. Be to, Federacijos  įstatuose yra ir kitų spragų bei neatitikimų dabar galiojantiems įstatymams, todėl tikslinga svarstyti naujų įstatų parengimo klausimą.

Atsižvelgus į tai, kas išdėstyta ir vadovaudamiesi Federacijos įstatų 3.3., prašome:

1.      Atitinkamai patikslinti (papildyti) konferencijos darbotvarkės 5.1.klausimą, numatant Prezidento atsistatydinimo (“perrinkimo“), naujo Prezidento likusiai kadencijai rinkimų, kandidatų į Prezidentus tvirtinimo ir jų prisistatymo klausimus.

2.      Teikiame mūsų klubo nario Dariaus Čereškos kandidatūrą į Federacijos Prezidento pareigas, nes D. Čereška savo ilgamete veikla yra įrodęs, kad jam nuolat yra svarbi B/k irklavimo situacija Lietuvoje, jis ne kartą yra prisidėjęs prie b/k irklavimo  populiarinimo, problemų sprendimo, paramos sportininkams teikimo bei suradimo. D.Čereška turi vadovo darbo, tarptautinio verslo bei narystės tarptautinėse asociacijose patirtį, moka užsienio kalbas ir  yra komunikabilus, tad mūsų, klubo nuomone, jis yra tinkamas kandidatas į Federacijos Prezidento pareigas.

3.      Papildyti darbotvarkę klausimu dėl Federacijos naujų įstatų projekto parengimo.

4.      Atsižvelgus į trenerių iškeltas problemas ir pasiūlymus jaunučių, jaunių bei jaunimo grupėse, prašome:

4.1.Spręsti klausimą dėl maksimalaus vienam dalyviui leistino rungčių skaičiaus per jaunimo žaidynes, nes jose dalyvauja ir jaunučiai, kurie dalyvaudami  maksimaliame rungčių skaičiuje (pvz. penkiose) dėl nuovargio nepasiekia savo geriausių asmeninių rezultatų paskutinėse rungtyse, o tik siekiama pelnyti įskaitinius taškus.

4.2. Populiarinant merginų irklavimą, siūlome apsvarstyti dviejų K-4 rungčių merginoms įvedimą.

4.3. Atsižvelgus į gausią Lietuvos delegaciją  2011 m. Olimpinių vilčių varžybose ir padidėjusį susidomėjimą šiomis varžybomis, tikslinga apsvarstyti ir nustatyti atrankos kriterijus į 2012 m. Olimpinių vilčių varžybas bei siūlome pritarti, kad atranka į šias varžybas vyktų per Lietuvos moksleivių pirmenybes.

4.4. Populiarinant jaunučių irklavimą siūlome prašyti varžybų organizatorius įtraukti į moksleivių pirmenybių programą jaunučių K-4 500 m rungtį. (Per šių metų pasaulio čempionatą Szegede per varžybų pertrauką vengrai organizavo vaikų /jaunučių (10-13 m.) K-4 varžybas 1000 m, kurių nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanojami ant tos pačios pasaulio čempionato apdovanojimų pakylos ir tai stebint nekilo abejonių, kad B/k irklavimas Vengrijoje sportas Nr.1).

Pagarbiai,


Klubo prezidentas                                                                                                   Gintaras Švenčionis