Skip to main content

Atrankinės varžybos į III Jaunimo Olimpines žaidynes

Balandžio 12 dieną Barselonoje, Ispanija, prasideda atrankos varžybos į III Jaunimo Olimpines žaidynes, kurio vyks spalio mėnesį Buenos Airėse (Argentinoje). Barselonoje tarp 60 komandų iš viso pasaulio varžysis ir trys Lietuvos BKI irklavimo rinktinės nariai: baidarininkė Gintarė Pališauskaitė, baidarininkas Heraldas Kairys ir kanojininkas Artūras Golovač. Su sportininkais į Barseloną yra išvykę treneriai Ovidijus Manomaitis ir Nedas Bartušis.

Norint patekti į Jaunimo Olimpiadą reikia patekti tarp šešių geriausių Europos sportininkų. Varžytis reikės kiek neįprastuose dviejuose nuotoliuose vienvietėmis valtimis. Abiejų nuotuolių rezultatai bus sumuojami ir tik tada paskelbiama galutinė finalinė vieta. Pirma rungtis tai Sprintas "Aštuoniukė" - Head to head lenktynės. Plaukime dalyvauja po du irkluotojus kurie lenktyniauja distancijoje primenančioje "aštuoniukę", nuotolio ilgis apie 450 metrų. Antra rungtis "Obstacle slalom ". Sportininkai taip pat startuoja poromis: startas nuo 2,5 metrų rampos, irkluojama zigzagais aplink plūdurus, distancijos viduryje reikia padaryti "eskimą" - apsiversti po vandeniu, tada vėl zigzagais iki finišo. Nuotolio ilgis apie 130 metrų.

Varžybų formatas gana keistokas, bet tik dalyvaujant tokiose varžybose galima patekti į Buenos Aires. Olimpiadoje teks varžytis tokiuose pat nuotoliuose.

Balandžio 12 ir 13 dienomis vyks Head to head lektynės, balandžio 14 ir 15 dienomis Obstacle slalom varžybos.