Skip to main content

DĖMĖSIO! SVARBI INFORMACIJA! papildymas (04.22)

Balandžio 22 dieną Lietuvos Respublikos Vyriausybėje priimtas nutarimas „Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo“ pakeitimo. Keli nutarimo pakeitimo punktai yra itin aktualūs sporto bendruomenei.

Nutarime rašoma, kad nuo balandžio 27-os dienos jau leidžiamos sportininkų aukšto meistriškumo sporto pratybos atviruose sporto paskirties inžineriniuose statiniuose, jeigu užtikrinamas ne mažesnis kaip 10 kv. m plotas, tenkantis vienam lankytojui, ir ne mažesnis nei 10 m atstumas tarp asmenų ir (ar) asmenų grupių.

Taip pat švelninami reikalavimai atrankos į olimpines ir paralimpines žaidynes reikalavimus įvykdžiusiems sportininkams ir olimpinių rinktinių kandidatams, kurčiųjų, pasaulio ar Europos čempionatams besirengiančių sportininkų aukšto meistriškumo sporto pratyboms. Jiems leidžiama vykdyti treniruočių procesą sporto paskirties pastatuose ir (ar) sporto paskirties inžineriniuose statiniuose, jeigu užtikrinamas ne mažesnis kaip 10 kv.  m plotas, tenkantis vienam lankytojui, ir ne mažesnis nei 10 m atstumas tarp asmenų ir (ar) asmenų grupių.

Visas dokumentas:
https://e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAD/e04ec08384a111eaa51db668f0092944

Lietuvos b/k irklavimo federacija informuoja, kad nuo 2020 m. kovo 16 d. 00:00 valandų Lietuvos Respublikos Vyriausybė siekdama pažaboti koronoviruso plitimą, visoje Lietuvoje paskelbė karantiną. Juo metu, iki 2020 m. balandžio 27 d. Lietuvos b/k irklavimo federacija Lietuvoje neorganizuos jokių treniruočių stovyklų ir varžybų.

 

10 svarbiausių Karantino ribojimų:

1. Uždraudžiama užsieniečiams atvykti į Lietuvą, išskyrus specialius atvejus. Mažinamas pasienio punktų skaičius. 

2. Lietuvos piliečiams draudžiama išvykti, išskyrus atvejus, kai jie grįžta į savo gyvenamąją vietą, vyksta į savo darbo vietą, taip pat VSAT vadovo ar jo įgalioto asmens leidimu.

3. Ribojamas tarpmiestinis ir priemiestinis keleivinio transporto intensyvumas – leidžiamas tik sėdimų vietų užėmimas ne mažesniu kaip nei 1 metro atstumu.

4. Viešajame sektoriuje darbas organizuojamas nuotoliniu būdu, išskyrus atvejus, kai tai neįmanoma. Taip pat rekomenduojama elgtis ir privačiam verslui.

5. Draudžiamas kultūros, laisvalaikio, pramogų, sporto įstaigų lankymas ir fizinis lankytojų aptarnavimas.

6. Rekomenduojama atsiskaitymams naudoti ne grynuosius pinigus.

7. Draudžiami visi atvirose ir uždarose erdvėse organizuojami renginiai bei draudžiami susibūrimai.

8. Viešojo maitinimosi įstaigų, restoranų, kavinių, barų, naktinių klubų ir kitų pasilinksminimo vietų veiklos draudimas, išskyrus kai maistas galinamas išsinešimui. Parduotuvių, išskyrus maisto prekių, prekybos centrų, išskyrus maisto, veterinarijos, vaistinių ir optikos prekių parduotuves juose, turgaviečių, išskyrus maisto, veiklos draudimas, išskyrus internetinę prekybą ir kai prekės pristatomos gyventojams. Grožio paslaugų draudimas.

9. Draudžiamas pacientų lankymas, išskyrus terminalinės būklės pacientų ir vaikų iki 14 metų lankymą, gydančio gydytojo leidimu.

10. Paslaugų teikimas nuotoliniu būdu: vaistų ir medicinos pagalbos priemonių išrašymas, konsultacijos, elektroninių nedarbingumo pažymėjimų išdavimas ir tęsimas, gydytojo-gydytojui konsultacija, būtinųjų tyrimų paskyrimas, slaugytojo konsultacija.


Per šias ateinančias dienas rekomenduojama vengti socialinių kontaktų (nesilankyti viešose vietose, pagal galimybes nesinaudoti viešuoju transportu, stengtis laikytis ne mažiau kaip 2 metrų atstumo nuo kitų žmonių, nesikviesti svečių į namus ir pan.). 

Saugokite savo ir savo artimųjų sveikatą.