Skip to main content

S. Mažeikis - Latvijos čempionas komandinėje 3x K1V rungtyje, V. Rasimavičius - vicečempionas K1V rungtyje

{jcomments off}

LČ 3xK1V iš kairės Paulius Popiera Matas Varslavėnas Kaspars Pakers K Melnikons Simantas Mažeikis T Karlivans J Kišūnas E Turčinavičius V Rasimavičius

Iš kairės: II - Paulius Popiera, Matas Varslavėnas, Kaspars Pakers; I - Krišs Melnikonis, Simantas Mažeikis, Toms Karlivans; III - Jurgis Kišūnas, Edvinas Turčinavičius ir Vilius Rasimavičius

 

Latvijos baidarių slalomo čempionate lietuviai susižėrė net 6 medalius iš 9 komandinėje trijų baidarių 3 x K1 vyrų rungtyje, kurioje startavo net 13 komandų iš Latvijos, Lietuvos ir Estijos.

Simantas Mažeikis iškovojo aukščiausią apdovanojimą komandinėje rungtyje startavęs jungtinėje lietuvių ir latvių komandoje kartu su latviais Tomu Karlivanu ir Kristapu Melnikoniu. Čempionų komanda 22 vartų distanciją Gaujos upėje įveikė per 112,11 sekundės ir su keturiomis baudos sekundėmis už dvi paliestas vartų karteles surinko suminį rezultatą 116,11 sekundės. Lyderiai daugiau nei 7 sekundėmis atsiplėšė nuo antrosios vietos laimėtojų, Paulius Popieros ir Mato Varslavėno jungtinės komandos kartu su Latvijos komandinės rungties čempionu Kasparu Pakersu. Sidabro medalių laimėtojai sėkmingai įveikė trasą per 123,87 sekundės be baudos sekundžių. Atkakliai lipę lyderiams ant kulnų trečiąją vietą laimėjo Jurgis Kišūnas, Vilius Rasimavičius ir Edvinas Turčinavičius. Bronzos medalių laimėtojai, trasą įveikę per 123,58 sekundės, buvo dešimtosiomis sekundės dalimis greitesni nei antrosios vietos laimėtojai, tačiau dvi baudos sekundės už paliestą trasos vartų kartelę suminį rezultatą padidino iki 125,58 sekundės.

Individualiose varžybose Vilius Rasimavičius laimėjo savo pirmąjį Latvijos čempionato sidabro medalį daugiausia dalyvių pritraukusioje K1 vyrų baidarių klasėje. Antrosios vietos laimėtoją, trasą įveikusį per 98.90 sekundės ir su 2 baudos sekundėmis surinkusį suminį rezultatą 100.90 sekundės, nuo Latvijos čempiono Tomo Karlivano skyrė 4,25 sekundės.

Latvijos baidarių slalomo čempionate dalyvavo daugiau nei 60 dalyvių iš Latvijos, Lietuvos ir Estijos. Varžybos vyko Valmieros miesto sraunioje Gaujos upės rėvoje.

Sekmadienį įvyks Lietuvos jaunių ir jaunučių slalomo čempionatas Merkio upėje.