Skip to main content

Jurgiui GERINGSONUI - 70!

Irkluotojas veteranas 06 GBs

Sausio 6 d. Šiaulių sporto mokyklos  „Atžalynas“ buvęs  baidarių ir kanojų irklavimo treneris Jurgis Geringsonas švenčia garbingą 70- ties metų jubiliejų.

     Jurgis Geringsonas savo sportinę baidarininko karjerą pradėjo 1960 metais Būdamas 19 metų Jurgis Geringsonas įvykdė TSRS sporto meistro normatyvą.  Savo sportinę veiklą Jurgis Geringsonas siejo su trenerio darbu. Pats aktyviai sportuodamas, 1966 metais pradėjo dirbti VSSD „Lokomotyvas“ baidarių ir kanojų irklavimo treneriu. Jurgis Geringsonas užaugino Šiauliuose pirmąjį tarptautinės klasės sporto meistrą irkluotoją Kęstutį Vinicką, daugkartinį pasaulio ir Tarybų sąjungos čempioną Artūrą Vietą, Arvydą Loveiką, Tarybų sąjungos Profsąjungų jaunių čempioną. Už aukštus auklėtinių pasiekimus 1979 metais Jurgiui  Geringsonui suteiktas Lietuvos nusipelniusio trenerio vardas.

                      Už indėlį šalies ir miesto sportui Jurgis Geringsonas buvo apdovanotas padėkomis bei medaliu „Už aukštus sportinius pasiekimus“, ne kartą skatintas asmeninėmis dovanomis.

                      Jubiliatas iš savo kolegų išsiskiria iniciatyvumu, kruopštumu, gebėjimu rasti išeitį iš susidariusios situacijos. Kaip asmenybę Jurgį Geringsoną galima apibudinti kaip sąžiningą, nuoširdų, atvirą, disciplinuotą ir subtilią asmenybę, siekiančia bet kokiomis sąlygomis užsibrėžto tikslo įgyvendinimo.