Skip to main content

2014 ICF Kongresas

 

 

Lapkričio 6-8 dienomis Varšuvoje (Lenkijoje) vyko 35-asis Tarptautinės baidarių ir kanojų irklavimo federacijos Kongresas. Jame tarp 124 šalių delegatų buvo ir Lietuvos BKI federacijos Prezidentas Aleksandras Alekrinskis bei generalinis sekretorius Romas Petrukanecas.

Kongrese buvo renkami ICF  Pirmasis ir  trečiasis Vice Prezidentai. Atskirų BKI sporto šakų komitetų pirmininkai (ICF vysto 9 sporto šakas). Priimti nauji nariai. Paskelbta ICF Olimpinės programos vizija.

Vice prezidentų rinkimai

Kova dėl šio posto vyko tarp dabartinio Pirmojo Vice Prezidento vengro Ištvano Vaškučio ir Trečiojo Vice Prezidento brazilo Ž. Tomasinio. Rinkimus laimėjo vengras.

Dėl Trečiojo Viceprezidento sosto kovojo lenkas J. Bendorovičius ir prancūzas. T. Estaget. Prancūzas laimėjo šiuos rinkimus.

Nauji nariai

Kongrese į ICF gretas buvo priimtos trys jaunos šalys narės: Džibutis, Bostvana ir Fidži. Dabar ICF priklauso 165 šalys.

Olimpinė vizija

ICF iš Tarptautinio Olimpinio komiteto patiria labai didelį spaudimą dėl moterų lygybių Olimpinėse žaidynėse. To pasekoje ICF priėmė sprendimą, kad: Rio de Žaneiro Olimpinėse žaidynėse rungtys liks tos pačios. 2020 Tokijo Olimpinėse žaidynių programoje atsiras nauja moterų rungtis, viena iš vyrų rungčių bus išbraukta. 2024 metų Olimpinėse žaidynėse prisidės dar viena moretų rungtis ir  dar viena vyrų rungtis bus pašalinta iš OŽ programos. Taigi 2024 metų Olimpinėse žaidynėse bus 6 vyrų ir 6 moterų rungtys.

2017 metų pavasarį ICF sudaryta speciali komisija paskelbs kokios rungtys bus įtrauktos ir kokios išbrauktos iš OŽ programos.

2016  metų Kongresas

Kongreso metu buvo nuspręsta, kad 36-asis ICF Kongresas vyks Tunise.