Skip to main content

Regata Italijoje "Trofeo SPARAFUCILE Citta di Mantova" (pildoma)

Šiandien Mantova, Italija startuota tarptautinė BKI irklavimo regata "Trofeo SPARAFUCILE Citta di Mantova". Joje tarp daugiau nei 700 irkluotojų iš vienuolikos  šalių startuos ir devyni Lietuvos BKI irkluotojai: Ričardas Nekriošius - Andrius Olijnik K-2 1000 m, Vadim Korobov C-1 200 m, Artūras Seja K-1 200 m, Mindaugas Maldonis K-1 200 m ir K-1 1000 m, Rokas Puzonas - Simonas Maldonis K-1 200 m ir K - 2 200 m, Aurimas Lankas -Edvinas Ramanauskas K- 1 200 m ir K-2 200 m. Finalai vyks sekmadienį.

 

Šiandien ryte startavo "Trofeo SPARAFUCILE Citta di Mantova" regata. Pirmi į startą stojo baidarininkai ir kanojininkai sprinteriai. Tarp 76 baidarininkų ir 9 atrankinių plaukimų lietuviai startavo taip: Simonas Maldonis - trečias, Edvinas Ramanauskas -pirmas, Aurimas Lankas - antras, Artūras Seja - pirmas, Rokas Puzonas - antras, Mindaugas Maldonis- trečias . Visi baidarininkai pakliuvo į pusfinalius. Kanojininkas Vadimas Korobovas laimėjo savo C-1 200 m atrankinį plaukimą ir tiesiogiai pateko į A finalą. Kanojininkų šioje rungtyje - 19-ka. Rokas Puzonas - Simonas Maldonis K - 2 200 m atrankiniame plaukime finišavo pirmi , kitame atrankiniame - Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas finišavo antri. Abejos įgulos pateko į pusfinalius. Šioje rungtyje startavo 32 įgulos.

K-1 1000 m atrankiniame plaukime Mindaugas Maldonis finišavo trečias ir pakliuvo į pusfinalį. Šioje rungtyje startuoja 64 baidarininkai.

K-2 1000 m atrankinį plaukimą laimėjo Ričardas Nekriošius -  Andrius Olijnik ir su geriausiu rezultatu pateko į A finalą. Šioje rungtyje  varžosi 27 ekipažai.

Baidarininkai sprinteriai varžėsi 200 m pusfinalio plaukimuose: Edvinas Ramanauskas laimėjo savo pusfinalinį plaukimą ir pateko į A finalą. Tame pačiame plaukime irklavęs Aurimas Lankas finišavo ketvirtas ir pateko į B finalą. Arturas Seja pusfinaliniame laukime finišavo antras ir pateko į A finalą. Kartu su juo irklavo ir kiti lietuviai: Simonas Maldonis finišavo ketvirtas, Rokas Puzonas - septintas. Simonas pateko į B finalą, Rokui varžybos šiame nuotolyje pasibaigė. Mindaugas Maldonis savo plaukime finišavo šeštas ir pateko į B finalą.

K-2 200 m pusfinaliniame plaukime kartu irklavo abudu Lietuvos ekipažai: Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas laimėjo plaukimą, o Rokas Puzonas ir Simonas Maldonis finišavo antri. Abejos įgulos pateko į A finalą.

K-1 1000 m pusfinalio plaukime Mindaugas Maldonis užėmė trečią vietą ir pateko į A finalą.

REGATOS REZULTATAI YRA ČIA.