Skip to main content

H. Žustautas, J. Šuklinas ir V. Korobovas įvertinti Lietuvos sporto žurnalistų konkurse

Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) Metų apdovanojimų ceremonijoje gruodžio 14 d. prizais ir diplomais apdovanoti sporto žurnalistai, sportininkai ir organizacijos. Džiugu, kad tarp žurnalistų įvertintų sportininkų yra trys mūsų kanojų irkluotojai.

      Aukščiausiai iš mūsiškių buvo įvertintas Europos žaidynių čempionas Henrikas Žustautas. Jis tapo nominacijos „Metų šuolis“ už sporto pasiekimus pirmos vietos laimėtojas. Henrikas surinko 44 taškus. Jis šešiais taškais aplenkė Europos bokso čempioną Eimantą Stanionį ir 26 taškais – Europos jaunimo (U23) čempionę trišuolininkę Dovilė Dzindzaletaitę.

      Sporto žurnalistų „Metų pašnekovo“ prizą už bendravimą su žiniasklaida pelnė dviratininkas Ramūnas Navardauskas (25 tšk.). Šioje nominacijoje pasaulio čempionato bronzos medalio laimėtojas vienu tašku aplenkė Kūno kultūros ir sporto departamento generalinį direktorių Edį Urbanavičių. Trečias šioje nominacijoje buvo Jevgenijus Šuklinas. Jis nuo R. Navardausko atsiliko  septyniais taškais.

       Metų sporto viltimi“ išrinktas  Europos žaidynių čempionas plaukikas Andrius Šidlauskas (51 tšk.). Antras liko pasaulio jaunučių stalo teniso čempionate aukso ir bronzos medalius iškovojęs Medardas Stankevičius (21 tšk.), trečias – pasaulio jaunių čempionas kanojininkas Vadimas Korobovas (18 tšk.).

  Straipsnį bei nuotraukas apie renginį galite rasti 15min.lt puslapyje.